Om oss

Excalibur Asset Management AB är ett litet oberoende fondbolag som förvaltar, administrerar och kontrollerar hedgefonden Excalibur.

Produkten

Vårt mål är att erbjuda sparare och investerare produkter som ger en stabil avkastning till så låg risk som möjligt. Avgifterna skall vara i den lägre delen av vad liknande produkter kostar, medan vi strävar efter högsta möjliga kvalitet i förvaltning och administration.

Förvaltningen

Vår idé är att förvaltare jobbar bäst i ett team där de delar framgångar och motgångar och hela tiden täcker och ställer upp för varandra. Lång erfarenhet och djup kompetens är ett självklart krav, men de skall också ha bästa stöd i analys och system. Med hjälp att ett internationellt kontaktnät och goda bankkontakter, i kombination med köp av analystjänster från meriterade bolag som exempelvis Pantheon Macroeconomics, har vi skapat en god grund för en framgångsrik förvaltning.

Administrationen

För att allt det praktiska skall fungera med bästa kontroll har vi valt att ha en egen administration. Julie Bonde är administrativ chef och tillsammans med Alexandra Truusööt och Louise Möllander hanterar de back- och mid-office, intern riskkontroll, andelsägarfrågor och mycket mer. Anna Blom är ansvarig för funktionen för regelefterlevnad (compliance). För att det skall fungera med så få personer arbetar vi med tydliga avtal om stöd från underleverantörer såsom LC24 IT-assistans (IT), Ecits (redovisning), KPMG (revision), Harvest Advokatbyrå (internrevision), FCG (extern riskkontroll) och SEB (depåförvaltning). På så sätt har vi en kostnadseffektiv och heltäckande hantering av vår komplexa hedgefond.

Distributionen

Vi är ett produktbolag utan egen försäljningsorganisation och därför koncentrerar vi den egna försäljningen till institutionella placerare och tar hjälp av olika distributörer och säljare för att nå ut till privatpersoner. Thomas Pohjanen jobbar med investerarrelationer, distribution och affärsutveckling. För att investera kan du antingen själv kontakta oss via mail eller telefon och göra en direktinvestering i fonden. Alternativt kan du investera genom någon av de plattformar vi finns på eller med hjälp av våra distributörer. I dagsläget sker distributionen genom Avanza, Nordnet, Fondmarknaden.se, samt genom ett antal andra svenska banker och distributörer som är anslutna till MFEX (Mutual Funds Exchange) eller Allfunds.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Klicka på knappen så hamnar du på vår kontaktsida. Antingen kan du välja en medarbetare beroende på ditt ärende eller så kan du använda formuläret längst ned på sidan så återkommer vi så snart som möjligt.